تحصیل در گرجستان | هزینه تحصیل در گرجستان

تحصیل در گرجستان

تحصیل در گرجستان

 

تحصیل در گرجستان از سن 6 سالگی آغاز می شود. دانش آموز ابتدا باید یک دوره 6 ساله تحصیلات ابتدایی را تا سن 12 سالگی بگذراند. بعد از گذراندن این دوره دانش آموزان وارد دوره ای 3 ساله می شوند که از 13 سالگی آغاز و در 15 سالگی به پایان می رسد.

 

هر فردی در کشور گرجستان ملزم است این دوره 9 ساله تحصیلی را پشت سر بگذراند و آموزش و پرورش تا 15 سالگی در این کشور الزامی است. دانش آموزان این امکان را دارند که تا سال نهم تحصیلی از آموزش و پرورش رایگان استفاده کنند. در نهایت اگر شخصی بخواهد مدرک دیپلم متوسطه را کسب نماید باید دوره 3 ساله دبیرستان را (از سن 15 تا 18 سالگی) در یکی از دبیرستان ها یا مدارس فنی کشور گرجستان به پایان برساند.

هر فرد پس از پشت سر گذاشتن امتحانات پایان دوره متوسطه موفق به اخذ مدرک دیپلم کشور گرجستان می شود. سال تحصیلی در تمام مقاطع از سپتامبر آغاز می شود و تا ماه جون ادامه پیدا می کند.

 

ادامه تحصیل در گرجستان

 

بیش از 60 موسسه آموزش عالی برای ادامه تحصیل در گرجستان وجود دارد که همگی آن ها تحت پوشش دولت گرجستان می باشند. علاوه بر دانشگاه های دولتی دانشگاه های خصوصی فراوانی در این کشور وجود دارد که تعداد آن از دانشگاه های دولتی بیشتر می باشد. موسسات آموزشی این کشور به دو دسته دانشگاه های تربیت مدرس که تمامی مقاطع را پوشش می دهد و دانشگاه هایی که فقط در مقطع لیسانس فعالیت دارند تقسیم بندی می شود.

 

هزینه تحصیل در گرجستان

 

دانشگاه ها در کشور گرجستان به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم میشوند. هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی سالانه 4,500 لاری و دانشگاه خصوصی 10,000 لاری است.

باید خاطر نشان کرد که در صورت تحصیل در دانشگاهی به زبان گرجی، فرد باید هفته ای ۱۸ ساعت زبان گرجی را در دانشگاه مورد نظر بگذراند و هزینه این دوره ماهیانه 300 لاری است.

 

گرجستان به دلیل داشتن دانشگاه های معتبر و داشتن هزینه های پایین تحصیل و زندگی، متقاضیان بسیاری جهت مهاجرت تحصیلی دارد.در گرجستان دو نوع دانشگاه وجود دارد (دولتی و خصوصی) .دانشگاه دولتی  در شرایط خاص برای شهروندان گرجی رایگان است ولی برای مهاجرین و داوطلبان کشورهای دیگر هزینه  دارد. البته هر دو نوع دانشگاه زیر نظر وزارت علوم گرجستان می باشد. یکی از مزیت های تحصیل در گرجستان ارتباط مستقیم دانشگاه های گرجستان با سایر دانشگاه های بین المللی می باشد.

 

دروس در دانشگاه های گرجستان اغلب به دو زبان گرجی و انگلیسی ارائه می شوند البته در برخی رشته ها و دانشگاه های خاص زبان روسی استفاده می شود. برای تحصیل در گرجستان تسلطِ  زبان انگلیسی و داشتن مدرک زبان آیلتس  5.5 و یا تافل 80 الزامی می باشد. دانشگاه های گرجستان برای آن دسته از دانشجویان خارجی که به زبان گرجی آشنایی ندارند کلاس های آموزشی زبان گرجی برگذار می نماید. شرکت در کلاس ها به صورت اجباری می باشد. دوره های آموزشی زبان گرجی 130 ساعت می باشد. سال تحصیلی در تمام مقاطع از سپتامبر آغاز می شود و تا ماه جون ادامه پیدا می کند.

 

تحصیل در گرجستان در مقطع لیسانس معمولا پس از 4 تا 6 سال مطالعه به پایان می رسد. داشتن مدرک دیپلم دبیرستان جهت ورود به دانشگاه های گرجستان و تحصیل در مقطع لیسانس الزامی می باشد هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور گرجستان در حال حاضر حدودا 3000 یورو می باشد. تحصیل در گرجستان در مقطع فوق لیسانس هم به صورت پاره وقت و هم به صورت تمام وقت امکان پذیر می باشد. تحصیل در مقطع فوق لیسانس دانشگاه های گرجستان به صورت تمام وقت 1 سال و به صورت پاره وقت تا 3 سال به طول می انجامد هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در گرجستان و در دانشگاه های مختلف آن حدودا 3000 تا 4000 یورو است.

 

مقطع دکترا در دانشگاه های گرجستان 3 تا 4 سال به طول می انجامد و به صورت آموزشی و پژوهشی می باشد که دانشجویان علاوه بر شرکت در کلاس های درسی می بایست روی موضوع پایان نامه خود تحقیق کرده و پس از ویرایش پایان نامه از آن دفاع نمایند. هزینه تحصیل در گرجستان در این مقطع عموما 4000 تا 5000 یورو می باشد.

در کشور گرجستان دانشگاه های فارسی زبان نیز وجود دارد. یکی از معروف ترین و معتبرترین دانشگاه های فارسی زبان گرجستان دانشگاه دولتی تفلیس می باشد. در دانشگاه دولتی تفلیس دو رشته زبان و ادبیات فارسی و تاریخ خاورمیانه به زبان فارسی و در دانشکده ادبیات و خاورشناسی ارائه می شود.

دانشگاه‌هاي گرجستان که  وزارت علوم ایران معتبر مي‌داند عبارتند از:

 

Apolon Kutateladze State Academy of Arts

 

SarajishviliTbilis State Conservatoire  رشته‌هاي مربوط به هنر موسيقي

 

Technical Uniuversity

 

Tbilisi Teaching University

 

Jvane Javakhishvili Tbilisi State University

 

که دانشگاه ایالتی تفلیس قدیمی ترین دانشگاه گرجستان می­باشد. این دانشگاه دارای طیف گسترده ای از برنامه های تحصیلی در مقطع کارشناسی ، سطح فوق لیسانس و دکترا و دوره های کوتاه مدت به زبان انگلیسی می باشد.

 

در صورتي که نام دانشگاه يا مؤسسه‌ اي در فهرست دانشگاه و مؤسسات ذکر شده اعم از معتبر و غير معتبر منعکس نشده باشد، متقاضي بايد اعتبار آن را از اداره کل امور دانش آموختگان وزارت علوم استعلام کند.

 

 

تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در گرجستان

 

تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در گرجستان به یکی از پرطرفدارترین دوره های تحصیلی در کل جهان تبدیل شده است .

شرایط اعزام دانشجو به گرجستان و تحصیل تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در گرجستان

 

متقاضیان تحصیل پزشکی و دندانپزشکی  در دروس زیست، ریاضیات، فیزیک و شمی نمرات بالایی داشته باشند. سپس با شرکت در آزمون ورودی و اخذ نمره قبولی در دانشگاه مورد نظر خود به تحصیلات در رشته پزشکی و یا دندانپزشکی ادامه دهند. بورسیه به دانشجویان خارجی تعلق نمی گیرد بنابراین تحصیل در این رشته ها  رایگان نیست. تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در کشور گرجستان 6 سال به طول می انجامد که شامل 2 دوره اصلی می شود:

 

مرحله اول دوره مقدماتی پزشکی نام دارد 2 سال به طول می انجامد و دانشجویان در این دوره تحصیلی دروسی همچون: زیست شناسی، فیزیک، شیمی، مهارت های ارتباطی و … را مطالعه می نمایند.

 

مرحله دوم تحصیل پزشکی و دندان پزشکی در گرجستان به صورت کامل و یکپارچه 4 سال به طول می انجامد. اغلب دروس در دانشگاه های پزشکی گرجستان به زبان انگلیسی ارائه می شود.

هزینه تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در گرجستان در هر سال حدود 10000 دلار می باشد که البته این هزینه با توجه به دانشگاه محل تحصیل و شرایط زندگی هر دانشجو متغیر می باشد.

 

دانشگاه های معتبرپزشکی ودندانپزشکی  گرجستان :

 

    دانشگاه دولتی پزشکی تفلیس Tbilisi State Medical University

    دانشگاه دولتی تفلیس Tbilisi State University

    دانشگاه صنعتی گرجستان Georgian Technical University

    دانشگاه دولتی ایلیا   Ilia State University

    دانشگاه آزاد تفلیس Free University of Tbilisi

    دانشگاه قفقاز Caucasus University

 

البته شایان ذکر است،ازسال 2016 ویزای یا روادید گرجستان برداشته شده است و دانشجویان نیازی به درخواست ویزا ندارند.

مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی گرجستان عبارتند از:

 

  •     اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
  •     اصل و کپی گذرنامه با حداقل شش ماه اعتبار
  •     ریز نمرات مقطع دبیرستان
  •     اصل و کپی مدرک دیپلم دبیرستان
  •     در صورت تحصیل در مقطع پیش دانشگاهی ارائه مدرک پیش دانشگاه
  •     معرفی یک حساب بانکی معتبر
  •     گواهی سلامت
  •     عکس رنگی 4*3 و 4*6 از هر کدام 6 قطعه
  •     مدرک زبان
  •     تایید مدارک توسط سفارت